fbpx

Rioolreiniging in Enschede & omgeving

Rioolinspectie

Terugkerende problemen aan uw riolering of leiding? Dan adviseren wij een rioolinspectie. Nijhuis Rioolreiniging brengt de oorzaak en de locatie van het probleem snel in kaart. Met deze informatie kan een mogelijke reparatie doelgericht plaatsvinden. Hiermee bieden wij u een snelle en kostenbesparende oplossing. Rioolinspectie wordt door ons uitgevoerd met behulp van camera inspectie. Met jarenlange ervaring bieden wij de beste oplossing voor uw probleem. Heb je vragen of meer informatie nodig? Neem gerust contact met ons op!

Camera inspectie

Om lekkage, wortel ingroei, scheuren of breuken in uw riolering te voorkomen, adviseren wij om deze regelmatig te controleren. Met behulp van onze rioolcamera is een gedetailleerde inspectie mogelijk. Afhankelijk van de grootte van uw riool maken wij gebruik van een duw- dan wel zelf rijdende camera. De zelf rijdende rioolcamera wordt bestuurd vanuit een speciaal ingerichte inspectie bus.

De beelden van de rijdende camera worden door onze deskundigen ter plekke geanalyseerd, gecodeerd en geïnterpreteerd. U ontvangt direct het resultaat van onze inspectie. Voor de kleinere riolen maken wij een advies op maat en desgevraagd een offerte voor het herstellen van het riool.

Rioollokalisering

Een verstopping of lekkage van uw riolering is niet alleen vervelend, het gebeurt ook nog eens ondergronds. Vaak ontbreekt een bouwtekening, waardoor het onduidelijk is waar de leidingen zich bevinden. Met als gevolg dat u gravend door uw tuin moet op zoek naar de plek en oorzaak.

Nijhuis Rioolreiniging bepaalt met behulp van specialistische meetapparatuur de ligging en diepte van uw rioolleidingen. Dit doen wij door een zender met peilapparatuur in de leiding te brengen. Met deze informatie kan een reparatie doelgericht plaatsvinden. Hiermee bieden wij u een snelle en kostenbesparende oplossing.

Rioolaanleg

Niets is zo vervelend als lekkages, verstoppingen en stankoverlast. Dit zijn helaas terugkerende problemen als uw riolering in een slechte staat verkeert.

Nijhuis Rioolreiniging heeft veel ervaring met alle aspecten die bij riolering komen kijken. Zo zijn wij al sinds 2005 expert in de aanleg en vervanging van rioolsystemen. Met behulp van onze professionele machines en apparatuur, wordt uw riolering zorgvuldig aangesloten op het gemeentelijk rioolstelsel, waarbij overlast tot het minimale wordt beperkt.

Problemen met uw riool? Wij bieden complete oplossingen voor uw rioolaanleg en onderhoud.

Lekkage

Een kapotte riolering kan ervoor zorgen dat uw kelder of kruipruimte volloopt met afvalwater, met alle vochtproblemen en (stank)overlast van dien. Nijhuis Rioolreiniging lost uw probleem van A tot Z op. Niet alleen sporen we de veroorzaker van de stank en wateroverlast op, tevens bestrijden we de symptomen.

Ook met vochtproblemen kunt u bij ons terecht. Een bijkomend probleem van een vochtige kelder is dat het schimmels veroorzaakt. Schimmel en vocht in huis zijn niet goed voor de gezondheid. Wij adviseren dan ook om naast het repareren van de riolering, uw vochtige muren te laten behandelen en schimmel te laten verwijderen. Nijhuis Rioolreiniging voert deze werkzaamheden graag voor u uit.

Dak- en dakgootreiniging

Voor het behoud van uw dakgoot en het voorkomen van lekkages en waterschade, is het van belang dat u uw dakgoot tijdig laat reinigen. Vooral tijdens de herfst zorgen bladeren en takken voor verstoppingen en lekkages.

Voorkom ongelukken en laat uw dak- en dakgoot reiniging uitvoeren door een vakman. Naast het reinigen van riolen is dit één van onze specialiteiten.

Stankdetectie

Last van een penetrante rioollucht in huis? Mogelijke oorzaken zijn:

  • Gebrekkige ontluchting van riool
  • Lekkage in riolering of afvoer

Gebrekkige ontluchting
Een belangrijke oorzaak van een vervelende rioollucht in huis, is een gebrekkige ontluchting van het riool. Gassen in het rioleringsstelsel kunnen via het sanitair het huis in komen, met de welbekende stank als gevolg. Regelmatig ontluchten voorkomt deze klachten. Nijhuis Rioolreiniging voert deze werkzaamheden vakkundig voor u uit.

Meer informatie over stankdetectie

Bel mij terug

Bel mij terug