fbpx

Riool- en leidingrenovatie

in Enschede & omgeving

Nijhuis Rioolrenovatie in Enschede & omgeving

Nijhuis is een jong en dynamisch bedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in het renoveren van riolen en andere leidingen. Wij werken alleen met gekwalificeerde producten en vakkundig personeel.

Riool- of leidingrenovatie wordt vooral toegepast bij leidingen op plaatsen waar vervangen moeilijk, duur of zelfs onmogelijk is. In de ons omringende landen worden al jaren leidingen van binnenuit gerenoveerd, met Duitsland als koploper. Het is in Duitsland en in een aantal andere deelstaten, al verplicht om als riooleigenaar aan te tonen dat het rioolsysteem waterdicht is. Dit is de reden dat er technieken ontwikkeld zijn om met zo min mogelijk overlast toch een kwalitatief hoogstaande renovatie te kunnen uitvoeren. In principe is het mogelijk om al uw leidingwerk (vanaf DN50), van riolering tot badkamer- of keukenleidingen, te renoveren zonder daarbij in de muren en/of vloeren te hoeven breken.

In Nederland ziet men nu ook steeds meer en meer de mogelijkheden en voordelen van deze technieken. Overlast is vaak een bijkomend nadeel bij vervanging en dat kan met onze technieken tot een minimum worden beperkt. Wij hoeven niet te hakken en te breken in vloeren en muren. Een groot bijkomend voordeel is dat het leidingsysteem maar een zeer beperkte tijd buiten gebruik hoeft te worden genomen. Bij sommige methodes hoeft het systeem zelfs helemaal niet afgesloten te worden.

Renovatie is al mogelijk vanaf een leidingdiameter van DN50 (5 cm): door middel van een dragend materiaal van glasvezel of polyester naaldvilt in combinatie met een 2 componenten kunsthars, is het mogelijk om een renovatie uit te voeren, die minimaal dezelfde levensduur en kwaliteit heeft als het originele leidingmateriaal.

Moeiteloos renoveren

Vanaf nu is het mogelijk om bijna iedere leiding van binnenuit te renoveren met hoogwaardige materialen en technieken, waardoor graven, breken en/of hakken tot het verleden behoren of tot een minimum wordt beperkt.

Bochten en diameterveranderingen kunnen hierbij moeiteloos worden mee gerenoveerd. Bovendien is gebleken dat de verwachte levensduur van de gerenoveerde riolen/leidingen, wel 50 tot 100 jaar bedraagt.

Een simpele renovatie met lagere kosten

Kostenbesparing spreekt ons allemaal wel aan. Met onze unieke oplossingen kunt u vaak hoge kosten besparen. Denk daarbij aan dure vloerreparaties (marmer/parket), het uitbreken van onbereikbare leidingen, wegafsluitingen, het moeten stilleggen van een productieproces, het ontruimen van werkplekken en vele andere onaangename zaken.

Een ander bijkomend voordeel is dat het oude leidingmateriaal niet hoeft te worden afgevoerd. Dit is vooral bij asbestcementleidingen een groot voordeel en bovendien minder belastend voor het milieu.

Maatwerk

Nijhuis is dé specialist als het gaat om renovatie van afvoerleidingen, proceswaterleidingen, standleidingen en vele ander typen leidingen tot een bereik van 300mm diameter. Grotere diameters verzorgen wij, op aanvraag, ook graag voor u.

Neem vrijblijvend contact met ons op, wij helpen u graag verder.

Methodes

Het renoveren van leidingen gebeurt door middel van een kous of glasvezelmat gedrenkt in een 2 componenten kunsthars. Hier zijn drie technieken voor ontwikkeld.

Deelrenovatie

Het renoveren van leidingen door middel van een glasvezelmat met koud uithardende 2 componenten hars in (deel)lengtes van 0,3 tot ongeveer 5 meter in een keer. Deze methode wordt het meest ingezet bij plaatselijke schades, het creëren van overgangen en om een zo sterk mogelijke renovatie te maken.

Kousrenovatie

Het renoveren van langere lengtes leidingen met een naaldviltkous, al dan niet versterkt met glasvezel, in combinatie met een warm uithardende 2 componenten hars. Deze methode wordt vooral ingezet voor het renoveren van langere lengtes en het weer glad maken van de binnenzijde van leidingen.

Met deze methode is het mogelijk om langere lengtes tot meer dan 100 meter in één dag te renoveren. Het uitharden van de kous gebeurt met warm water of met stoom. Met behulp van deze techniek is het ook mogelijk om bochten van 90˚ te renoveren.

Inlaatrenovatie

Het renoveren van aansluitingen op de hoofdleiding door middel van een stuk inlaat met manchet of een stuk inlaat met een stuk hoofdleiding. Bij deze methode wordt gebruikt gemaakt van voorgevormd glasvezelversterkt naaldviltmateriaal met meestal een koud uithardende hars.

Deze methode wordt ingezet bij defecte aansluitingen, kapotte T- of Y stukken en om na de hoofdleidingrenovatie de aansluitingen waterdicht te maken.

Doelgroep

Dit is de doelgroep waar wij ons vooral op richten. Heeft u een kapotte of lekkende leiding neemt u dan contact met ons op.

 • Gemeentes
 • Installatiebedrijven
 • Rioleringsbedrijven
 • Aannemers
 • Ziekenhuizen
 • Woningbouwverenigingen
 • Vereniging van Eigenaren
 • Industrie
 • Particulier
 • En een ieder die van onze diensten gebruik wil maken

Toepassingen

 • Lekke leidingverbindingen
 • Het repareren van lekke overgangen
 • Stankoverlast
 • Standleidingen
 • Bestrijding van wortel-ingroei
 • Onder industriële vloeren
 • Woningen zonder kruipruimte
 • In winkelcentra
 • Het chemisch bestendig maken van afvoerleidingen
 • Het repareren van drukleidingen
 • Het repareren van waterleidingen
 • Het versterken van bijvoorbeeld gietijzeren leidingen
 • Lekkende hemelwaterafvoeren
 • Het creëren van waterdichte overgangen van verschillende leidingmaterialen (bijvoorbeeld gietijzer aan pvc)
 • Het renoveren van een putdoorvoer bij (mini)gemalen
 • En verder iedere uitdaging die u ons vraagt

Kwaliteit en milieu

Nijhuis heeft een ruime ervaring op het gebied van renovatie in Nederland en Duitsland opgedaan. Daarom kunnen wij u absolute topkwaliteit aanbieden op het gebied van rioolrenovatie of leidingrenovatie. Onze mensen zijn geschoold op het gebied van materiaalkennis, werkmethodes en veiligheid. Certificaten van de leveranciers en veiligheidspapieren (VCA, veilig werken in en aan riolen) zijn de minimale eisen die wij aan onze mensen stellen. De door ons gebruikte methodes en materialen voldoen aan de Duitse DIBt keur (Deutsche Institut für BauTechnik). Elke renovatie wordt volgens de vereiste protocollen uitgevoerd en deze worden ook meegeleverd.

Mede hierdoor wordt er altijd professioneel, veilig en niet onbelangrijk, altijd schoon en milieuvriendelijk gewerkt. Wij maken zoveel mogelijk gebruik van biologisch afbreekbare materialen en laten altijd een schone werkplek achter.

Een vereiste voor een kwalitatief hoogwaardige renovatie is een inspectie vooraf. Om te kunnen bepalen of er een renovatie mogelijk is, is het raadzaam om een haalbaarheidsonderzoek (te laten) uit te voeren. In dit onderzoek wordt de leiding geïnspecteerd en in kaart gebracht. Tevens kan dan worden bepaald vanuit welke plaats de renovatie kan gaan plaatsvinden. Alle constateringen worden opgeslagen en uitgeprint in een overzichtelijke rapportage, waarna er een renovatieadvies volgt. De filmbeelden kunnen achteraf door u bekeken worden. Met de inspectiecamera kan ook een voor- en/of een opleveringsinspectie uitgevoerd worden. De opgenomen beelden kunnen worden vastgelegd op elk mogelijk medium (DVD, USB-stick of zelfs per mail).

Contact

Najaarsweg 50

7532 SK Enschede

Plan route

Regio Enschede: 053 - 461 88 61

Regio Oldenzaal/Ootmarsum: 0541 - 750 444

Regio Hengelo/Borne: 074 - 202 00 03

Regio Almelo/Tubbergen: 0546 - 200 001

Bel mij terug

Bel mij terug